ЗСУ намагаються закріпитися на лівому березі Дніпра під Херсоном – розвідка Британії

Новини
Супутниковий знімок Антонівського мосту після удару ЗСУ, 26.08.2022 Фото: Twitter Tim Ehrhart

Українські військові перетнули Дніпро біля Антонівського мосту під Херсоном і намагаються закріпитися на лівому березі, вважає британська розвідка.

Про це йдеться у розвідувальному огляді Міністерства оборони Британії.

Аналітики зазначають, що з 23 червня українські сили майже точно почали переміщуватися на лівий берег Дніпра біля Антонівського мосту. З 27 червня бої на лівому березі посилилися.

Серед російських підрозділів, що стоять у цьому районі – елементи 7-ї гвардійської десантно-штурмової дивізії, яка входить до російської групи сил «Дніпро».

«Останніми тижнями РФ скоріш за все перекинула частини цієї групи, що обороняла берег Дніпра, на посилення сектора біля Запоріжжя. Бої біля мосту майже точно ускладнюють розлив води, руйнування і грязюка внаслідок руйнування дамби Каховської ГЕС 6 червня,» – зазначає розвідка.

Інститут вивчення війни теж пише, що на лівому березі під східним прольотом Антонівського мосту може бути близько 70 українських захисників і росіянам не вдається вибити їх звідти.

Також цього тижня британська розвідка повідомляла, що удари по мостах на Чонгарі суттєво ускладнили росіянам логістику.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter