Окупанти за добу 85 разів обстріляли Херсонщину: поранені шестеро людей, серед них дитина

Новини
Наслідки обстрілу віськами РФ багатоповерхівки у Херсоні, 02.07.2023. Фото: facebook.com/DSNSKHERSON

Російські окупанти за минулу добу, 2 липня, 85 разів обстріляли Херсонщину з мінометів, артилерії, танків, РСЗВ «Град», авіації та БПЛА, внаслідок чого поранення отримали шестеро людей, серед них дитина.

Про це повідомив начальник Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін у Telegram.

«За минулу добу противник здійснив 85 обстрілів, випустивши 490 снарядів з мінометів, артилерії, танків, «Градів», авіації та БПЛА. По місту Херсон ворог випустив 35 снарядів», – йдеться у повідомленні.

Він зазначив, що російські військові поцілили у житлові квартали населених пунктів області; будівлі сільськогосподарського підприємства та аптеку Херсонської територіальної громади.

«Через російську агресію 6 людей дістали поранення (з них 1 – дитина)», – додав начальник ОВА.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter