За минулий тиждень звільнено 37,4 кв. км території на півдні та сході – Маляр

Новини
Бронемашини International MaxxPro ЗС України Фото: Командування Об’єднаних Сил ЗСУ

За минулий тиждень Сили оборони звільнили 37,4 кв. км території на півдні та сході України. ЗСУ продовжують наступ на Бахмутському, Мелітопольському та Бердянському напрямках, є успіхи. Водночас російські окупаційні війська намагаються чинити опір та витіснити наші війська із займаних позицій, але отримують гідну відсіч.

Про це повідомила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр у Telegram.

«На Сході тривають як наступальні, так і оборонні дії. Ми рухаємося на Бахмутському напрямку, а ворог і далі веде наступ на – Лиманському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Противник намагається витіснити наші війська із займаних позицій, але отримує гідну відсіч. Зараз там тривають важкі бої», – написала Маляр.

Вона вказала, що за минулий тиждень на Сході в результаті покращення оперативного (тактичного) положення та вирівнювання лінії фронту звільнену площу збільшено на 9 кв. км.

При цьому за словами Маляр, кількість ворожих обстрілів на сході за тиждень збільшилася вдвічі: позаминулого тижня було 6457 обстрілів, а минулого – 11753 обстрілів.

«На Півдні Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках, а саме: вели наступальні дії на напрямках Новодарівка, Приютне; Новоданилівка, Роботине; Новосілка, Старомайорське, мали успіх», – додала заступниця міністра оборони.

Вона наголосила, що за минулий тиждень на Півдні збільшено звільнені території на 28,4 кв. км. Загалом звільнена площа на цьому напрямку складає 158,4 кв. км.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter