Суд в Києві засудив до 12 років Ігоря Лукашева, ексголову окупаційної «адміністрації Сімферополя»

Новини
Засуджений за держзраду Ігор Лукашев, ексдепутат Верховної Ради АРК

Дніпровськи районний суд Києва оголосив вирок колишньому очільнику окупаційної «адміністрації Сімферополя» Ігорю Лукашеву. За державну зраду його заочно засуджено до 12 років позбавлення волі.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань за посиланням на вирок суду. 

Напочатку окупації Криму Росією Ігорь Лукашев був депутатом Верховної Ради Автономної Республіки Крим від «Партії регіонів». За матеріалами справи, в березні 2014 року він взяв участь у засіданні Верховної Ради Автономної Республіки Крим та проголосував за незаконне рішення «О проведении общекрымского референдума», а 11 березня – за незаконну постанову «О декларации о независимости Автономной Республики Крым и города Севастополя», згодом – «О независимости Крыма», а також – прийняв участь у позачерговому засіданні незаконно створеного органу «Государственный Совет Республики Крым», чим забезпечив його функціонування, та проголосував за так звану «Конституцию Республики Крым», відповідно до якої «Республіка Крим є невід’ємною частиною території Російської Федерації». Цим колишній депутат надав іноземній державі та її представникам допомогу у проведенні підривної діяльності проти України.

В вересні 2014 року Лукашев став депутатом незаконно створеного «Государствєнного Совєта Республіки Крим» від Кримського регіонального відділення політичної партії «Единая Росссия». 

Участь у незаконному голосуванні Лукашева підтвердили свідки: журналіст ТРК «Чорноморська» та колишній міністр курортів та туризму Криму. Вони впізнали засудженого на відеозаписах серед інших депутатів. 

Дніпровський районний суд Києва засудив Ігоря Лукашева до 12 років позбавлення волі з конфіскацією всього належного йому майна. Вирок оголошено заочно. Засуджений почне відбувати покарання як тільки буде затриманий правоохоронними органами України. 

Нагадаємо:

Ігор Лукашев у 2017-2018 роках обіймав посаду голови незаконної «адміністрації Сімферополя». В серпні 2015 року прокуратура АРК оголосила його в розшук  як підозрюваного у державній зраді.