На Донеччині окупанти обстріляли Лиман з РЗСВ: шестеро загиблих і п’ятеро поранених

Новини
Загиблий внаслідок обстрілу Лимана військами РФ, 08.07.2023. Фото: t.me/pavlokyrylenko_donoda

На Донеччині російські окупанти вранці 8 липня вдарили з ракетних систем залпового вогню по місту Лиман, внаслідок чого щонайменше шестеро людей загинули і п’ятеро були поранені.

Про це повідомив начальник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко у Telegram.

«Щонайменше 6 людей загинули і 5 поранені внаслідок обстрілу російськими терористичними військами Лимана», – написав Кириленко.

Він зазначив, що росіяни завдали удару по місту з РСЗВ близько 10 ранку, поцілили у приватний сектор. Пошкоджені будинок і крамниця.

На місці обстрілів працює поліція. Парамедики надають необхідну медичну допомогу постраждалим.

«Російські терористи продовжують бити по цивільному населенню Донеччини. Усі їхні злочини ретельно документуємо!», – додав Кириленко.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 року ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter