Війська РФ вночі атакували Київ дронами Shahed, всі вони збиті на підльоті

Новини
Вирва від падіння уламків збитого дрона Shahed на Київщині, 11.07.2023. Фото: t.me/andrii_nebytov

Російські війська вночі 11 липня атакували Київ іранськими ударними дронами Shahed з південного напрямку, усі вони були збиті силами протиповітряної оборони на підльоті.

Про це повідомив голова Київської міської військової адміністрації Сергій Попко.

«Ворог вдруге цього місяця атакував Київ з повітря. Попередньо, як і на початку липня, противник застосував баражуючі боєприпаси Shahed. Іранські дрони були запущені з південного напрямку, ймовірно, з Краснодарського краю РФ. Усі виявлені повітряні цілі, які рухалися в напрямку Києва, були знищені силами і засобам нашої протиповітряної оборони», – зазначив Попко.

Дані оперативного зведення оновлюються й уточнюються.

В свою чергу, начальник головного управління Національної поліції в Київській області Андрій Нєбитов повідомив, що уламки збитих дронів Shahed були виявлені в одному з населених пунктів Київщини.

«Уламки шахедів були виявлені в одному з населених пунктів області. Унаслідок падіння було пошкоджено вікна та господарські будівлі приватного домоволодіння, виникло загоряння трав’яного настилу», – написав Нєбитов у Telegram.

Він додав, що за попередніми даними, постраждалих немає.

На місці працюють екстрені служби та поліція.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 року ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter