До окупованого Бердянська завітала «бавовна»: серед окупантів багато загиблих та поранених

Новини
Готель «Дюна» в окупованому Бердянську, де розміщувалися російські військові. Фото: lovileto.com.ua

Збройні Сили України в ніч на 11 липня знищили місце базування російських військ і ворожої техніки в окупованому Бердянську Запорізької області. За попередньою інформацією, влучання відбулося на територію бази відпочинку «Дюна», де розміщувалися російські військові.

Про це Центру журналістських розслідувань повідомила Вікторія Галіціна, керівниця Бердянської міської військової адміністрації.

«Зі слів місцевих мешканців, є влучання у базу відпочинку «Дюна», яка належить родині екс-мера Бердянська Валерія Баранова, який, на жаль, помер у травні цього року. За поки що не підтвердженою інформацією, внаслідок влучання багато «двохсотих» з особового складу ворога, а ще більше «трьохсотих», – розповіла Галіціна.

За її словами є відео і фото влучання, які поки що прийнято рішення не оприлюднювати.

Готель «Дюна» на мапі окупованого Бердянська. Фото: Google map

Наразі, зазначила очільниця МВА, на місці працює важка техніка – розбирає завали. Усі наявні в Бердянську карети швидкої допомоги вивозять поранених і загиблих окупантів.

Як повідомлялося, 30 червня 2023 року ЗСУ завдали удару крилатими ракетами Storm Shadow по місцю дислокації російських військових у Бердянську. Одну ракету вдалося збити російській ППО, проте інші її обійшли та знищили штаб разом із складом пально-мастильних матеріалів загарбників.

11 липня 2023 року ЗСУ влаштували «бавовну» у смт Новоолексіївка Генічеського району окупованої Херсонщини. Ударні БПЛА атакували район елеватора, де російські загарбники облаштували склад боєприпасів. Більшу частину населення селища евакуювали.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 року ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter