У Криму окупантам не вистачає силовиків. До «поліції» Сімферополя запрошують на роботу всіх без розбору

Новини
Російська поліція біля «Київського районного судк» Сімферополя, 25.01.2023 Фото: crimean-solidarity.org

У Криму окупантам вже не вистачає кадрів для силових структур. Так, до «поліції» Сімферополя запрошують на роботу всіх охочих лише з однією умовою – наявність освіти не нижче середньої. Кандидатів приймуть без проходження психологічного тестування, фізпідготовки та випробувального терміну.

Оголошення із запрошенням стати поліцейським з’явилися наприкінці червня на російських платформах з пошуку роботи, повідомляє Центр журналістських розслідувань.

Так, на сайті hh.ru опубліковано оголошення «Сімферопольського МОВО» ( рос. межмуниципальный отдел вневедомственной охраны) про пошук поліцейських. Вимога до претендентів лише одна: середня освіта. Серед обов’язків – охорона громадського порядку та громадської безпеки, охорона особливо важливих та режимних об’єктів, об’єктів, що підлягають обов’язковій охороні військ національної гвардії.

Претендентам обіцяють повний соцпакет, першочергове влаштування дітей у дитсадки та школи, компенсацію за оренду житла у розмірі 11 тисяч рублів. Зазначимо, що за ці гроші в окупованому Сімферополі можна зняти хіба кімнату. За роботу поліцейського пропонують зарплатню 40-45 тисяч рублів.

Подібне оголошення з’явилося на інтернет-сервісі Avito. «Управління МВС Росії по Сімферопол» запрошує на службу всіх бажаючих від 18 до 40 років. Вимог також не багато: громадянство РФ та середня освіта. Пропонується той же соцпакет та пільги. Обіцяна заробітна плата – 40-60 тисяч рублів. Вказано також, що робота роз’їзна.

Ні про психологічне тестування, ні про фізпідготовку, ні про випробувальний термін в оголошеннях не йдеться. Проте окремо підкреслюється, що досвід роботи не потрібен.

Можна припустити, що спрощена процедура прийняття до органів пов’язана насамперед із величезною діркою в укомплектованості відомства кадрами.

Кадровий голод у МВС Росії обчислюється навіть не десятками тисяч. Як заявив на колегії МВС РФ, яка пройшла у березні 2023 року, міністр внутрішніх справ Володимир Колокольцев, у Росії не вистачає 105 тисяч поліцейських. І це без урахування «нових територій». Туди, за оцінками відомства, потрібно близько 30-40 тисяч працівників.