У Європарламенті схвалили плани щодо надання Україні більшої кількості боєприпасів

Новини
155-мм снаряд САУ CAESAR з підписом «За Маріуполь!»

Європарламент ухвалив плани щодо збільшення виробництва боєприпасів та ракет в ЄС для подолання поточного дефіциту, щоб прискорити надання військової допомоги Україні.

Про це повідомляє пресслужба Європарламенту.

Згідно з текстом, узгодженим з Радою ЄС минулого тижня, Акт на підтримку виробництва боєприпасів (ASAP) має на меті прискорити постачання боєприпасів і ракет в Україну та допомогти державам-членам поповнити свої арсенали. ASAP має на меті збільшити виробничі потужності ЄС для вирішення поточної нестачі оборонної продукції, зокрема, артилерійських боєприпасів, ракет та їхніх компонентів, впроваджуючи цільові заходи, які включають фінансування у розмірі 500 мільйонів євро.

Під час переговорів з Радою ЄС депутати Європарламенту домоглися того, щоб фінансування отримували більш різноманітні проекти, а малі та середні підприємства (МСП) мали право на вищий рівень фінансування. Депутати Європарламенту також наполягали на тому, що країни ЄС надаватимуть Україні боєприпаси, які фінансуються відповідно до цього законодавства, без обмежень на експорт.

«Сьогоднішнє голосування знаменує собою ще один крок вперед у сфері безпеки й оборони Європи, а також у нашій непохитній підтримці України перед обличчям російської агресії. Ми ухвалили найбільш нагальний аспект закону: забезпечення надання Україні більшої кількості боєприпасів. Це є свідченням солідарності Європи та нашої колективної безпеки», – сказав керівник переговорної групи Європарламенту Крістіан Бушой.

Як повідомлялось, у травні 2023 року уряд Німеччини передав чергову партію військової допомоги Україні, до якого, зокрема увійшла РЛС повітряного спостереження TRML-4D.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter