На Луганщині окупанти повністю закрили на в’їзд-виїзд міста Кремінна та Рубіжне – Лисогор

Новини
Оккупированный город Кременная на Луганщине. Фото: Луганская ОВАОкуповане місто Кремінна на Луганщині. Фото: Луганська ОВА

На Луганщині російські окупанти повністю закрили на в’їзд та виїзд захоплені міста Кремінна та Рубіжне.

Про це заявив начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор в ефірі національного телемарафону.

«Наприклад, Кремінна вже третій день взагалі закрита. Окрім місцевих мешканців, які знаходиться там, відмінили усім пропуски. Випустили нові, але нікому їх не дали. З Кремінної люди дуже важко можуть хоч кудись виїхати», – зазначив Лисогор.

За його словами, така ж ситуація в Рубіжному. Людей, які хочуть в’їхати до міста, не пускають і відправляють до Сєвєродонецька чи інших регіонів.

«Цю частину окупованої нашої території ворог дуже щільно закрив, дуже багато військових. Але наші Збройні Сили про це знають і роблять все, щоб їх стало набагато менше і котились вони звідси», – зазначив начальник ОВА.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter