Українські десантники показали відео, як працюють танки Challenger 2

Новини
Challenger 2

Британські танки Challenger 2 вже працюють на перемогу України. Десантники показали їх в роботі.

Про це повідомляють Десантно-штурмові війська ЗСУ у Facebook.

На відео модель 1991 року, у ній використовуються боєприпаси 120-го калібру. Снаряди є двох видів: бронебійний та осколково-фугасний.

Українські десантники заявили, що в захваті від британських танків, які вже отримали на озброєння. Захисники відзначили чудову прохідність, маневреність та вогневу потужність Challenger 2.

Ці танки можуть вражати цілі на відстані до 10 кілометрів, мають нічний приціл та лазерний далекомір.

Велика Британія однієї з перших країн приєдналася до танкової коаліції, яку створила Україна. Британці надали українським захисникам танки Challenger 2. Відомо, що ЗСУ отримали 14 одиниць цієї техніки.

Challenger 2 є одним із найбільш важкоброньованих серед західних танків. Його головне озброєння – 120-мм гармата L30A1 завдовжки 55 калібрів. Боєприпаси – бронебійні підкаліберні і осколково-фугасні, включно з унікальними HESH – бронебійно-фугасними. Останні дозволяють ефективно знищувати укріплення та легкоброньовану техніку противника на дальностях до 8 км.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter