Окупанти вночі атакували Одещину п’ятьма видами ракет: загинула людина, ще 22 – поранені

Новини
facebook.com/OperationalCommandSouth

Російські окупанти вночі 23 липня атакували Одещину щонайменше п’ятьма видами ракет всіх видів базування: «Калібри», «Онікси», Х-22 та Іскандер-К, а також застосував балістичні Іскандер-М. Внаслідок обстрілу одна людина загинула, ще 22 отримали поранення.

Про це повідомляє оперативне командування «Південь» ЗСУ.

«Силами протиповітряної оборони значну частину ракет було знищено. Решта завдали руйнувань портовій інфраструктурі, щонайменше 6 житловим, в тому числі багатоквартирним будинкам. Понівечено десятки автівок, в багатьох будівлях міста пошкоджені фасади та дахи, вибиті вікна. На одній з центральних площ Одеси влучанням російської ракети понівечено собор української православної церкви (Московського патріархату). Постраждали 2 пам’ятки архітектури», – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, по місту утворено декілька вирв, є обриви електромереж, через що може бути ускладнено рух, імовірно буде змінено маршрут міського транспорту.

«Наразі відомо про 1 загиблого. Одну особу рятувальники успішно деблокували. Ще 19 людей поранено, серед них 4 дітей. 11 дорослих та 3 дитини госпіталізовано, інші лікуються амбулаторно», – додали у командуванні.

В свою чергу, у поліції Одеської області уточнили, що внаслідок нічного обстрілу Одещини постраждали 22 людини, серед яких є діти.

«У ніч з 22 на 23 липня російські війська здійснили чергову масовану атаку по території Одеси та області. Станом на 4:00 годину ранку встановлено, що унаслідок ворожого обстрілу загинула 1 людина та 22 – поранено, з них – 4 дитини», – йдеться у повідомленні.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter