Росія розвідує стан енергосистеми України та готується до ударів по енергетичних об’єктах – ГУР МОУ

Новини
Енергооб'єкт, зруйнований російською ракетою Фото: Facebook Володимир Зеленський

Російська розвідка вивчає стан енергосистеми України. Війська РФ готуються до ударів по об’єктах енергетичної інфраструктури.

Про це заявив представник ГУР МО України Вадим Скібіцький в інтерв’ю телеканалу «Ми-Україна».

«Ми відслідковуємо всі питання, які стосуються розвідки Російською Федерацією наших енергетичних об’єктів. Вони розпочали таку роботу – здійснюють дорозвідку, використовують і космічну розвідку. Для того, щоб встановити стан нашої енергетики та визначити ті критичні обʼєкти для нас, які будуть впливати на нашу систему енергетики загалом», – сказав Скібіцький.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter