Війська РФ вночі атакували дронами Shahed порти на Дунаї: постраждали шестеро людей

Новини
Зруйнований росіською атакою дронів Shahed ангар із зерном у порту на Дунаї. 24.07.2023. Фото: facebook.com/OperationalCommandSouth

В Одеській області російські війська вночі 24 липня атакували іранськими ударними дронами Shahed порти на річці Дунай. Постраждали шестеро людей, пошкоджена портова інфраструктрура.

Про це повідомив начальник Одеської військової адміністрації Олег Кіпер у Telegram.

«Російські терористи вчергове атакували цієї ночі Одеську область. На цей раз під прицілом портова інфраструктура р. Дунай. Чотири години росіяни атакували порти дронами Shahed-136. Три дрони знищили наші сили ППО», – написав Кіпер.

Він зазначив, що внаслідок нічної атаки постраждали шестеро людей.

«До лікарні області госпіталізували чотирьох поранених, один з яких – у стані середньої ступені тяжкості, ближче до тяжкого. Лікарям вдалося стабілізувати пацієнта. Інші троє – з легкими осколковими пораненнями та забоями тіла. Всім була надана медична допомога в повному обсязі», – додав начальник ОВА.

Він також повідомив, що через влучання зруйновано ангар із зерновими, пошкоджено резервуари для збереження вантажів. В одному із технічних приміщень здійнялася пожежа, яку вже ліквідували.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter