На півночі Криму вибухи на складі боєприпасів окупантів: зупинено рух поїздів та автомобілів, населення евакуюють

Новини
[Вибух на складах боєприпасів окупантів біля с.Вільне у Джанкойскому районі Криму. 24.07.2023. Фото: тг-канал

У Джанкойському районі Криму вранці 24 липня після атаки БПЛА вибухнув склад боєприпасів окупантів в районі аеродрома Веселе біля села Вільне. Зупинено рух залізницею та на автотрасі Джанкой-Сімферополь. Населення прилеглих населених пунктів евакуювали.

Про це повідомив так званий «голова Криму» Сергій Аксенов у Telegram.

«У небі над Кримом збито силами ППО та придушено засобами РЕБ 11 БПЛА противника. Сталося попадання до складу боєприпасів у Джанкойському районі», – написав Аксенов.

Він також зазначив, що з метою безпеки призупинено рух залізницею в Джанкойському районі та автомобільній трасі Джанкой–Сімферополь.

«Прийнято рішення про евакуацію населення прилеглих сіл у радіусі 5 кілометрів від місця НП у Джанкойському районі до пунктів тимчасового розміщення. За попередньою інформацією, постраждалих немає», – додав Аксенов.

Телеграм-канали повідомляють про детонацію, що триває після вибухів на складах боєприпасів біля аеродрому Веселе.

Міністр цифрової інформації України Михайло Федоров підтвердив атаку БПЛА у Криму.

«Сьогодні вночі безпілотники атакували столицю орків та Крим. РЕБ та ППО все менш здатні захищати небо окупантів. Щоби там не відбувалося, але цього буде більше», – написав Федоров у Telegram.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter