У США вистачить зброї і для власної оборони, і для допомоги Україні – Пентагон

Новини
Patriot
Пускова установка ЗРК Patriot збройних сил Нідерландів. Фото: NOS

У США вистачить озброєння як для забезпечення власних потреб, так і для надання військової допомоги Україні, яка бореться проти російської агресії.

Про це заявила заступниця речника Міноборони США Сабріна Сінгх.

Сінгх наголосила, що США завжди підтримуватимуть свою оборону та водночас матимуть можливість допомагати Україні.

«Ми проводимо зустрічі, де наші служби можуть висловити свою думку щодо того, що вони мають, а потім, звичайно, секретар та головуючий ведуть розмови з президентом, з Білим домом про те, що нам потрібно надати Україні», – сказала вона.

За словами Сінгх, «одна з речей, яку продовжує повторювати президент та продовжує повторювати держсекретар, – це те, що ми з Україною на довгострокову перспективу».

«І тому ми продовжимо оцінювати, що ми можемо надати їм, не опускаючись нижче нашого власного рівня готовності», – додала вона.

Міністерство оборони США оголосило про додаткову військову допомогу Україні на суму $400 мільйонів.

Сполучені Штати Америки оголосили про виділення нового пакету військової допомоги України на суму 1,3 млрд доларів. До нього, зокрема, увійшли зенітно-ракетні комплекси NASAMS та ракети до них, снаряди калібру 152 мм, ракети до ПТРК TOW, високоточні авіаційні боєприпаси, БПЛА Phoenix Ghost і Switchblade, а також обладнання для посилення безпеки портів і гаваней.

Як повідомлялось, 7 липня 2023 року Міноборони США оголосило про новий, 42-й пакет військової допомоги Україні на суму 800 млн доларів. До нього вперше увійщли касетні боєприпаси DPICM, надання яких погодила адміністрація президента Джо Байдена. Також у пакет включені БМП Bradley, БТР Stryker, 155-мм гаубиці, ракети для ЗРК Patriot, боєприпаси для HIMARS, снаряди, ПЗРК Stinger та ПТРК Javelin.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 року ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter