За тиждень російські війська випустили по Одеській області 75 ракет та 100 БпЛА вартістю $280 млн – Forbes

Новини
Наслідки ракетного удару військ РФ по Одесі, 20.07.2023 Фото: facebook.com/DSNSODE

З 18 по 24 липня російські загарбники атакували Одеську область 75 ракетами та 100 БпЛА. Вартість яких більш як $280 млн.

Про це йдеться в матеріалі Forbes.

«За період з 18 по 24 липня Росія випустила в бік Одеської області щонайменше 75 ракет та близько 100 БПЛА. Загальна їхня вартість – понад $280 млн. Унаслідок ракетних ударів було знищено більш як 460 000 т зерна й кілька зернових терміналів. Десятки людей дістали поранення», – йдеться в повідомленні.

В акваторії Дунаю заблокованими опинилися десятки вантажних суден. Попри те, що порт Рені межує з територією Румунії на іншому березі Дунаю, НАТО не вжило достатньо жорстких заходів реагування.

«Російська армія для удару по українських портах застосовує більшість наявних у неї засобів. Під час атак використовують крилаті ракети «Калібр», які запускають з кораблів та підводних човнів, ракети Х-59 та Х-22 повітряного пуску, а також «Онікс» та «Іскандер» наземного пуску», – йдеться в матеріалі.

Російські окупанти вночі 23 липня атакували Одещину щонайменше п’ятьма видами ракет всіх видів базування: «Калібри», «Онікси», Х-22 та Іскандер-К, а також застосував балістичні Іскандер-М. Внаслідок обстрілу одна людина загинула, ще 22 отримали поранення.

Читайте також матеріал ЦЖР БПЛА з російським прівєтом: перспективна зброя або афера

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter