Окупанти вдарили по лікарні у Херсоні: загинув лікар, поранена медсестра

Новини
Фото: t.me/olexandrprokudin

Російські окупанти 1 серпня обстріляли лікарню у центрі Херсона, внаслідок чого загинув лікар та поранена медсестра.

Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура.

«За даними слідства, 1 серпня близько 11:00 російські війська вчергове обстріляли середмістя Херсона. Множинні осколкові поранення несумісні із життям отримав лікар. Травмовано також медсестру. Дані щодо кількості потерпілих уточнюються. Пошкоджено будівлю лікарні, автотранспорт», – йдеться у повідомленні.

Наразі проводяться першочергові заходи для фіксування злочину, скоєного армією країни-агресора.

За процесуального керівництва Херсонської окружної прокуратури розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 438 КК України).

Як повідомив начальник Херсонської міської військової адміністрації Роман Мрочко, загиблий молодий лікар лише кілька днів як почав працювати на посаді.

В свою чергу за інформацією начальника Херсонської обласної військової адміністрації Олександра Прокудіна, у пораненої медсестри травмована щелепа, їй надають меддопомогу.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter