Війська РФ завдали ракетного удару по житловому будинку у центрі Покровська: загинули 5 людей, ще 31 дістали поранення

Новини

Внаслідок російського ракетного удару по житловому будинку в центрі Покровська Донецької області загинули 5 людей, ще 31 дістали поранення. Серед загиблих є заступник начальника ДСНС області.

Про це повідомив глава МВС Ігор Клименко.

«5 загиблих та 18 поранених – наслідки двох ударів по житлових будинках у Покровську. Станом на 21:20 внаслідок першого прильоту загинуло 4 та потерпіли 3 цивільних осіб. Під час повторного обстрілу загинув заступник начальника Головного управління ДСНС у Донецькій області. Ще 4 рятувальників, 8 поліцейських та 3 цивільних травмовані. Наші герої першими прибули на місце обстрілу допомагати людям», – повідомив він. На 23:00 стало відомо про 31 пораненого.

Голова ДСНС Сергій Крук підтвердив загибель співробітника служби порятунку. За його словами, поранені ще 5 рятувальників.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter