На Херсонщині депутат Каланчацької селищної ради від партії «Слуга народу» Олександр Морозенко співпрацює з окупантами

Новини
Олександр Морозенко, колаборант. Фото з соцмереж

Олександр Морозенко, депутат Каланчацької селищної ради Скадовського району від президентської партії «Слуга народу», більш відомий місцевим як «Саша-каністра» співпрацює з окупантами. Донедавна він очолював управління Державної казначейської служби в Каланчаку, а зараз очолює там окупаційний відділ статистики. Перед повномасштабною війною його як депутата хотіли відкликати за народною ініціативою, але не встигли.

Про це йдеться в матеріалі Центру журналістських розслідувань «Саша-каністра, Водка і мертвий гауляйтер. Хто здавав окупантам Мирненську і Каланчацьку громади на Херсонщині».

Мешканці Каланчацької громади називають Олександра Морозенка одним із ключових зрадників, який допоміг окупантам вникнути в тонкощі бюджетно-фінансових питань в Україні.

Морозенка Олександра Вікторовича кілька місяців звільнили тому з посади начальника управління Державної казначейської служби України у Каланчаку. Він депутат Каланчацької селищної ради від президентської партії «Слуга народу». На зборах Херсонської обласної партійної організації, призначених на 3 березня 2022 року його збирались відкликати за народною ініціативою. Та завадила велика війна.

«Рішення про його відкликання ми прийняти тоді не встигли. Причиною цього було те, що Морозенко повністю втратив зв’язок і з командою, і з партією, членом якої він навіть не був. Він у Каланчаку почав грати в якусь власну гру і припинив брати участь у сесіях селищної ради і взагалі виконувати депутатські повноваження. Та й навіть до початку повномасштабної війни було відчуття, що Морозенко дещо зійшов з глузду», – пояснив ЦЖР Юрій Соболевський, голова Херсонської обласної організації партії “Слуга народу”, перший заступник голови Херсонської обласної ради. 

За словами місцевих, Олександра Морозенка більше знають за прізвиськом «Саша-каністра», оскільки він брав хабарі каністрою бензину або талоном на 20 літрів палива у тих, кому треба було терміново провести якусь платіжку в казначействі. 

«Саме через нього в Каланчацькій і Мирненській громадах постраждало чимало бухгалтерів, яких росіяни тероризували за наводкою Морозенка», – стверджують місцеві.

Більше читайте в матеріалі «Саша-каністра, Водка і мертвий гауляйтер. Хто здавав окупантам Мирненську і Каланчацьку громади на Херсонщині».

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter