У Підмосков’ї вибухнув склад з піротехнікою на оптико-механічному заводі, який виробляє приціли для ЗС РФ

Новини
Фото: t.me/bazabazon

У Підмосков’ї у місті в Сергієв Посад стався вибух на складі з піротехнікою, облаштованому на території оптико-механічного заводу, який виробляє приціли, прилади нічного бачення та інше подібне обладнання для Збройних Сил РФ. Вже відомо про 25 поранених.

Про це повідомляють російські ЗМІ та телеграм-канали.

Вибух стався на Загорському оптико-механічному заводі в Сергієвому Посаді. Там оголошено евакуацію.

Telegram-канал Baza повідомляє, що стався вибух на складі з піротехнікою.

«Вже відомо про 25 постраждалих. Майже у всіх осколково-вибухові травми. За словами джерел у керівництві заводу, будівля, в якій стався вибух, не належить заводу — вона була викуплена у 90-х. Там було організовано склад готової продукції піротехнічної компанії «Пиро-Росс», – йдеться у повідомленні.

Телеграм канал Moscow calling пише, що компанія «Пиро-Росс» є основним розробником та постачальником салютних установок для Міноборони РФ.

«Це пояснює потужність вибуху – порох у салютах вибухає всяко потужніше, ніж біноклі та «нічники». Однак, що робили виробники салютів до 9 травня на стратегічному підприємстві, що постачає до ЗС РФ приціли та тепловізори, у тому числі танкові, та низка інших оптичних приладів – не зовсім зрозуміло», – пише телеграм-канал.