Набір добровольців до пекла. Росгвардія зазиває кримчан на службу до «ДНР»

Новини
Військовослужбовець Росгвардії на окупованій Херсонщині Фото: РИА Новости

Управління Росгвардії в окупованому Криму запрошує кримчан на військову службу за контрактом у так званій «Донецькій народній республіці». При цьому добровольців обіцяють не залучати до бойових дій, а лише до контролю нових окупованих територій Донбасу.

Оголошення про набір з’явилися на кримських сайтах, передає Центр журналістських розслідувань.

Кримчан зазивають на військову службу до «ДНР». Оголошення про набір добровольців з’явилися на кримських сайтах. Прискорене попадання на той світ пропонує жителям окупованого Криму «Головне управління Росгвардії по Республіці Крим та м. Севастополь».

Як випливає з оголошень, відомство «проводить набір громадян, які перебувають у запасі Збройних Сил РФ, для проходження військової служби за контрактом на посадах сержантів та солдатів на звільнених територіях Донецької народної республіки».

Добровольців від 18 до 50 років заманюють грошима та всілякими бонусами. Їм обіцяють виплатити одразу 195 тисяч рублів, і стільки ж – щомісяця, а також житло, безкоштовне харчування та медичне забезпечення, щорічна відпустка від 45 діб. Один день на службі в ДНР, йдеться в оголошенні, прирівнюється до трьох.

В аналогічному оголошенні на іншому сайті вказано номер частини, куди кримчан запрошують служити – у складі військової частини 6946.

Як випливає з відкритих джерел, в/ч 6946 зареєстровано у «ДНР» 13 лютого 2023 року за адресою: м. Донецьк, б-р Пушкіна, 2А. Командиром частини є Гаріфуллін Руслан Вільєвич, занесений до бази «Миротворець» як російський воєнний злочинець, учасник відкритого військового вторгнення в Україну та каральної операції проти мирного населення на тимчасово захоплених територіях України.

Полковник Руслан Гаріфуллін, команди віськової частини 6946 Росгвардії.

У послужному списку полковника Гаріфулліна: служба у 26 загоні спецпризначення «Барс», до 2018 року він командував казанською в/ч 5598 Росгвардії (в/ч 5598 бере участь у війні проти України), потім був командиром в/ч 3671 у Нижегородській області , а з лютого 2023 року прийняв командування новоствореної у «ДНР» в/ч 6946.

Кадровий голод у силових структурах ОРДЛО посилився із початком повномасштабного вторгнення Росії до України. Він пояснюється зокрема мобілізацією силовиків, що діяли на територіях «народних республік», з подальшою їх утилізацією на фронті.

Серед «пряників» для заманювання на службу в «ДНР» називають її безпеку.

«На відміну від підрозділів міністерства оборони Росгвардія не веде активних наступальних штурмових дій, її завдання – контроль звільнених територій», – сказано в одному з оголошень.

Однак, втрати Росгвардії на путінській війні в Україні обчислюються вже тисячами.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter