Окупанти за добу 39 разів обстріляли Херсонщину: загинула людина, ще 10 – поранені

Новини
Фото: facebook.com/khersonpolice.official

Російські окупанти за минулу добу, 11 серпня, 39 разів обстріляли Херсонщину з мінометів, артилерії, РСЗВ «Град» та БПЛА, внаслідок чого одна людина загинула, ще 1- були поранені.

Про це повідомив начальник Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін у Telegram.

«За минулу добу противник здійснив 39 обстрілів, випустивши 159 снарядів з мінометів, артилерії, «Градів» та БПЛА. По місту Херсон ворог випустив 9 снарядів», – написав Прокудін.

Він зазначив, що російські військові поцілили у житлові квартали населених пунктів області; територію заводу, адміністративні будівлі, позашкільний навчальний заклад, обʼєкти критичної інфраструктури, церкву, магазини, кафе у Херсонській міській громаді; пункт видачі гуманітарної допомоги та будівлю магазину в Бериславі.

«Через російську агресію 1 людина загинула, 10 – дістали поранення», – додав начальник ОВА.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter