На Донеччині за добу через обстріли окупантів загинули двоє людей, ще одну поранено

Новини
Фото: t.me/pavlokyrylenko_donoda

На Донеччині за минулу добу, 11 серпня, через обстріли російських окупантів загинули двоє людей, ще один житель отримав поранення.

Про це повідомив начальник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко у Telegram.

«За 11 серпня росіяни вбили двох жителів Донеччини: у Єлизаветівці і Сіверську. Ще одна людина в області дістала поранення», – написав Кириленко.

Він зазначив, що на Волноваському напрямку у Богоявленці Вугледарської громади пошкоджено 3 будинки і будівлю агропідприємства. Під обстрілами – Велика Новосілка і Благодатне.

На Горлівському напрямку у Торецькій громаді пошкоджено 10 будинків: 8 у Торецьку і 2 у Північному. У Часовоярській громаді пошкоджено багатоповерхівку та промислову споруду.

На Лисичанському напрямку у Сіверську, де загинула людина, пошкоджено 5 будинків. У Званівці пошкоджено 5 будинків. У Ямполі Лиманської громади пошкоджено 3 будинки.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter