На Запоріжжі війська РФ вдарили авіабомбою по Оріхову: загинув поліцейський, ще 12 людей поранені

Новини
Поранений поліцейський внаслідок авіаудару окупантів по Оріхову Запорізької області, 12.08.2023. Фото: facebook.com/vkgunpzp

У Запорізькій області зранку 12 серпня російські війська вдарили керованою авіабомбою по Оріхову. Внаслідок обстрілу загинув поліцейський, ще четверо його колег та вісім цивільних поранені.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко у Telegram.

«Вранці ворог вдарив керованою авіабомбою по Оріхову. Внаслідок удару загинув поліцейський. 12 осіб поранено, серед яких 4 працівників поліції. Загиблий – 31-річний капітан поліції. Мої співчуття родині загиблого», – написав Клименко.

Він додав, що зараз лікарі та парамедики поліції борються за життя постраждалих. Кілька поранених перебувають у тяжкому стані.

За інформацією поліції Запорізької області, рашисти завдали авіаудар близько 08:40 по одній з вулиць міста.

«Від вибуху загинув поліцейський, ще четверо колег отримали поранення, двоє з них «важкі». Також тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості отримали 8 громадян, деякі з них також у важкому стані. Парамедики надали постраждалим першу медичну допомогу та наразі транспортують до медичних закладів», – йдеться у повідомленні.

За фактом скоєння РФ чергового воєнного злочину слідчі поліції та УСБУ відкрили кримінальне провадження. Правова кваліфікація – ч. 1, ч. 2 ст. 438 (Порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter