ГУР опублікувало фрагменти відео атак морських дронів на кораблі ВМФ РФ з травня до серпня

Новини
Російський ВДК «Оленегорский горняк», знятий під час атаки камерою українського морсього дрона. 04.08.2023

Військова розвідка України опублікувала фрагменти відео атак українських морських дронів на кораблі ВМФ Росії, які відбувались в Чорному морі у травні, червні та серпні.

Відповідне відео розміщене на сторінці Головного управління розвідки Міноборони України у Facebook.

На фрагментах відео, знятих відеокамерами морських дронів показані чотири атаки на російські кораблі у Чорному морі:

Закінчується відеоряд фразою «Це наше море».

«Продовжуємо нищити московських загарбників на землі, в повітрі й на воді! Слава Україні!», – йдеться в дописі ГУР до відео.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter