На острові Зміїному встановлений прикордонний знак України

Новини
Голова Держприкордонслужби Сергій Дейнеко і заступник начальника ГУР МОУ Дмитро Усов на острові Зміїний. Фото: Facebook

Українські прикордонники разом з бійцями Головного управління розвідки Міноборони України встановили 12 серпня на острові Зміїний у Чорному морі прикордонний знак України.

Про це повідомив голова Державної прикордонної служби України Сергій Дейнеко у Facebook.

«Сьогодні на острові Зміїний встановлено прикордонний знак. Історичну справедливість відновлено військовослужбовцями Держприкордонслужби за повної підтримки військовослужбовців Головного управління розвідки МО. Разом з Дмитром Усовим та хлопцями віддали шану всім, хто звільняв Зміїний і хто звільняє кожен клаптик нашої землі. Україна неодмінно переможе!!! Слава українським захисникам!!!», – написав Дейнеко.

Голова Держприкордонслужби також опублікував відео, на якому він стоїть разом із заступником начальника ГУР МОУ Дмитром Усовим біля встановленого на острові Зміїний прикордонного знаку.

«Наступний прикордонний знак буде установлений в нашому українському Криму після його звільнення Силами оборони України», – заявив Дейнеко на відео.

Як повідомлялось, 7 липня 2022 року бійці ЗСУ звільнили від російських загарбників острів Зміїний та встановили на ньому український прапор.

У ЗC України опублікували історію звільнення від російських окупантів острова Зміїний у Чорному морі, а також раніше неопубліковане відео ракетних, артилерійських та авіаударів українських військових по позиціям військ рф на острові. На ньому також є кадри влучання ракети Harpoon в самопідйомну плавучу бурову установку «Таврида», вкраденого в України ДП «Чорноморнафтогаз», на яку російські військові встановили засоби радіоелектронної боротьби та радіолокаційного контролю.

8 липня 2023 року, в п’ятисотий день повномасштабного вторгнення Росії, президент України Володимир Зеленський відвідав український острів Зміїний у Чорному морі та подякував українським захисникам за боротьбу проти російських окупантів.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter