Міноборони РФ заявило, що нібито над Кримом збили переобладнану українську ракету С-200

Новини
С-200

Міністерство оборони РФ заявило, що в ніч проти 19 серпня ППО нібито збила над окупованим Кримом переобладнану українську ракету комплексу С-200.

Про це йдеться в заяві російського відомства.

Там стверджують, що вночі Україна нібито «намагалася вдарити по об’єктах на території Криму переобладнаною в ударний варіант зенітною ракетою комплексу протиповітряної оборони С-200».

Російські засоби ППО, як стверджує Міноборони РФ, «своєчасно виявили українську ракету та збили в повітрі».

За інформацією росіян, жертв і руйнувань немає.

У соцмережах вночі повідомляли про звуки вибухів у Сімферополі. Їх також чули в Бахчисарайському районі та в Алушті.

Як писав військовий портал Defense Express, для того, щоб переробити ракету від ЗРК С-200 у балістичну необхідно: переробити систему наведення, переробити бойову частину, а також розробити наземну мобільну пускову.

Російські окупанти заявили про нібито здійснену 12 серпня ЗСУ спробу ракетної атаки по Керченському мосту, що з’єднує окупований Крим з Краснодарським краєм РФ. Як стверджується, російська ППО перехопила зенітну керовану ракету С-200, перероблену в ударний варіант. Також заявлено, що руйнувань і постраждалих немає.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter