У Раді пропонують віддавати виплати полонених їхнім сім’ям та посилити соціальний захист військових

Новини

У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт №9638 про посилення соціального захисту військовослужбовців, поліцейських та деяких інших осіб.

Про це йдеться в законопроєкті №9638.

Пропонується збереження грошового забезпечення осіб рядового і начальницького складу служби цивільного захисту, які потрапили в полон, а також зникли безвісти за особливих обставин та можливість виплати їхнім сім’ям.

Це не поширюється на осіб рядового і начальницького складу служби цивільного захисту, які добровільно здалися в полон, самовільно залишили місця служби.

Також пропонується:

уточнення порядку виплати грошової компенсації військовослужбовцям та поліцейським за невикористані дні відпусток;
уточнення порядку виплати грошової компенсації за невикористані дні відпусток у разі загибелі (смерті) військовослужбовців та поліцейських;
удосконалення порядку виплати одноразової грошової допомоги при звільненні з військової служби.

  • Російські окупанти масово захоплюють і привласнюють приватне майно цивільного населення тимчасового окупованого півдня України. Законні власники захоплених будинків повинні зібрати максимум свідчень і доказів злочину, щоб у майбутньому отримати компенсацію. В ефірі програми «Питання національної безпеки» Микита Петровець, юрист Регіонального центру прав людини, дав рекомендації, як це зробити.
  • Текстову версію інтерв’ю Микити Петрівця Валентині Самар у програмі «Питання національної безпеки» читайте за посиланням.