Підрозділи ГУР в межах спецоперації здійснили успішний рейд до Криму з висадкою на узбережжя

Новини
Боєць ГУР Міноборони вішає пропор України під час висадки в районі мису Тарханкут в окупованому Криму, 24.08.2023. Фото: gur.gov.ua

Підрозділи Головного управляння розвідки Міноборони у взаємодії з ВМС України вранці 24 серпня провели спецоперація та здійснили успішний рейд до окупованого Криму з висадкою на східне узбережжя півострова. Під час операції відбувся бій з російськими окупантами, внаслідок якого ворог зазнав втрат. Виконавши поставленні завдання, українські бійці без втрат повернулись додому.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

«Вночі 24 серпня відбулася операція ГУР МО України за підтримка ВМСУ в тимчасово окупованому Криму. Спецпідрозділи на плавзасобах висадились на берег в районі населених пунктів Оленівка і Маяк. Під час виконання завдання українські оборонці вступили в боєзіткнення з підрозділами окупанта», – йдеться у повідомленні.

Села Оленівка та Маяк у східному Криму. Фото: google.com.ua/maps

Як зазначається, в результаті бою противник зазнав втрат серед особового складу, знищено ворожу техніку.

«Також в українському Криму знову замайорів державний прапор. Всі цілі та задачі виконано. По завершенні спецоперації українські оборонці без втрат залишили місце подій», – додали в ГУР.

У військовій розвідці звернули увагу, що окупаційна адміністрація Криму не коментує події, попри масові звернення місцевих жителів. Єдине повідомлення стосується начебто «знищення боєприпасів за встановленим графіком».

«Українські Сили Оборони і надалі надаватимуть окупантам допомогу в знищенні боєприпасів, техніки та живої сили», – зазначили в ГУР.

Також військова розвідка опублікували коротко відео, на якому видно, як бійці ГУР прямують на швидкісному катері до Криму, після висадки на берег чіпляють український прапор на одному з будинків поруч, а потім повертаються назад, стріляючи по ворогу.

Кілька російських і кримських телеграм-каналів написали про стрілянину біля мису Тарханкут у районі села Оленівка та про висадку української диверсійно-розвідувальної групи. Про кількість диверсантів версії різняться. Одні телеграм-канали написали, у висадці брали участь два гумові моторні човни та 10 бійців біля кемпінгу «Оленевка Village», які після стрілянини «зникли у напрямку Одеської області».

Більш зашкварені пабліки написали про нібито знищення чотирьох човнів з українськими диверсантами, внаслідок чого «всього ліквідовано близько 15-20 осіб».

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 року ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter