Наступ ЗСУ не провалився, вони перетнули головну першу лінію оборони росіян – генерал Міллі

Новини
Марк Міллі, Голова Об’єднаного комітету начальників штабів США. Фото: Reuters

Голова Об’єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі зазначає, що наступ Збройних Сил України не провалився, хоч і відбувається повільніше, ніж очікували. Сили оборони перетнули головну першу лінію оборони росіян.

Про це Міллі заявив у інтерв’ю для йорданського видання Almamlakatv.

За його словами, наступ ЗСУ йде «повільно», проте не є провальним.

«Вони перетнули головну першу лінію оборони. Ця оборонна лінія, на підготовку якої росіяни витратили багато місяців, є мінні поля, «зуби дракона» та протитанкові траншеї, і є складна матриця оборонних приготувань, українці перетинають це», – сказав Міллі.

Він зазначив, що Сили оборони України ще мають велику бойову міць і наступ не закінчено.

«Поки що занадто рано судити про успіх або провал атаки. Очевидно, що поки досягнуто часткового успіху. Швидкість атаки була повільнішою, ніж я думав, але це не рідкість на війні, оскільки війна на папері відрізняється від війни в реальності», – наголосив Голова Об’єднаного комітету начальників штабів США.

Він також додав, що «коли гинуть люди, а на землі знищуються танки та протипіхотна броня, а ви проходите крізь справжні драконові ікла та справжні міни, справи йдуть повільніше, тому що на кону стоять життя людей».

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 року ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter