Повітряні Сили ЗСУ підтвердили: на Житомирщині загинули троє льотчиків, серед них — відомий пілот JUICE (Джус) Андрій Пільщиков

Новини
Джус (Андрій Пільщиков)

На Житомирщині загинули відомий пілот з позивним JUICE (Джус) та ще двоє льотчиків під час виконання бойового завдання у небі двох навчально-бойових літаків L-39.

«Усі троє пілотів, на жаль, загинули. Триває розслідування. Серед загиблих – відомий пілот 40-ї бригади тактичної авіації на позивний JUICE», – повідомили Повітряні Сили ЗСУ.

Трагедія сталася 25 серпня. Про загибель відомого пілота внаслідок інциденту повідомили його близькі та друзі, зокрема радник партії Демократична сокира з питань науки Павло Поцелуєв та блогерка та ведуча Телебачення Торонто Меланія Подоляк.

«Ти мріяв про F-16 і дочекався новин про їхню передачу. Ти кохав свою пташку і буквально жив небом», – написав у Facebook Поцелуєв.

Джус (Андрій Пільщиков) служив льотчиком винищувача МіГ-29.

З початком широкомасштабного російського вторгнення захищав небо України. Брав участь у повітряній обороні Києва.

В інтерв’ю західних ЗМІ закликав західних партнерів надати Україні сучасні винищувачі.

Джус (Андрій Пільщиков)

ДБР розслідує авіакатастрофу на Житомирщині 25 серпня, в якій загинули три пілоти Повітряних сил ЗСУ, серед яких відомий льотчик Джус.

Наразі проводяться першочергові слідчі дії, здійснюється огляд місця події, допитуються свідки, призначено комплекс експертиз, які будуть проведені у кримінальному провадженні.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 року ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter