Ситуація на кордоні з Білоруссю залишається контрольованою – прикордонники

Новини
Беларусь

Ситуація на кордоні з Білоруссю залишається повністю контрольованою силами оборони України.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» заявив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко.

«Ситуація по кордону з Білоруссю залишається повністю контрольованою як підрозділами ДПСУ, так і інших складових Сил оборони, які також посилюють цей напрямок», – сказав він.

За словами Демченка, увага прикордонників була прикута, зокрема, і до перебування у Білорусі російських найманців, але їхня кількість не становила значної загрози Україні.

«У них не було достатньо сил, щоб здійснити якесь повномасштабне вторгнення, але, звісно, вони могли бути долучені до створення якихось провокацій. На щастя, ми таких дій із того боку на нашому кордоні не відмічали. І ще 23 серпня, до тих подій, які сталися на території РФ, ми почали відмічати, що кількість російських найманців у Білорусі поступово почала зменшуватися», – зазначив Демченко.

За його словами, після ймовірної смерті ватажка ПВК «Вагнер» Євгена Пригожина подальше перебування «вагнерівців» у Білорусі знаходиться під великим питанням.

Російські військові підірвали дорогу у Чернігівській області на місці з’єднання кордонів України, Білорусі та РФ з метою не дати можливості захопити свої території.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter