ГУР показало, як в окупованому Енергодарі дрон-камікадзе підірвав казарму «кадирівців» (ВІДЕО)

Новини
Казарма «кадирівців» в Енергодарі перед ударом дрона-камікадзе, 28.08.2023. Фото: ГУР МОУ

В окупованому Енергодарі 28 серпня ударом дрона-камікадзе була уражена імпровізована казарма підрозділу Росгвардії ОМОН «Ахмат-1». Операцію провів місцевий рух опору, який координувала військова розвідка.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

«28 серпня в тимчасово окупованому Енергодарі пролунав черговий вибух. В результаті операції місцевого руху опору, координованого ГУР МО України, «постраждала» імпровізована «казарма» підрозділу Росгвардії ОМОН «Ахмат-1». Після окупації міста «кадирівці» захопили і переобладнали для своїх потреб будівлю на вул. Будівельників, 46, де раніше знаходилось місцеве відділення одного з українських банків», – йдеться в повідомленні.

Як зазначили у військовій розвідці, о 09.50 за цією адресою відбувся вибух. В результаті постраждав особовий склад окупантів та припарковані у дворі автомобілі. В приміщенні розпочалась пожежа. На місце події прибули пожежні розрахунки та карети швидкої допомоги.

«Наразі уточнюється інформація щодо кількості вбитих та поранених «кадирівців». Жертв і постраждалих серед цивільного населення немає», – вказали у ГУР.

За інформацією військової розвідки, після серії вибухів окупанти терміново евакуювали місцеву військово-цивільну адміністрацію. Наразі в Енергодарі проходять перевірки та обмежено доступ до мережі Інтернет.

В ГУР також оприлюднили відео удару по казармі «кадирівців», яке було зняте камерою ударного FPV-дрона (First Person View, «вид від першої особи» – ред.). Воно обривається, коли дрон залітає прямо у вікно будівлі.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 року ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter