Окупанти призначили керувати лікарнею в Нижніх Сірогозах на Херсонщині провізорку Наталію Тимець і жаліються, що після репресій не вистачає лікарів

Новини
Колаборанти Наталія Тимець і Євген Пірог Фото: окупаційні медіа

Російські окупанти призначили головною лікаркою незаконно створеної ними «Нижнесерогозской центральной районной больницы» в Генічеському районі Херсонщини 31-річну провізорку Наталію Тимець. Також вони скаржаться, що після викрадень, жорстоких катувань і залякувань лікарів усі вони повиїжджали з Нижніх Сірогоз, тож тепер тут виник кадровий голод.

Про це з посиланням на окупаційні медіа і власні джерела повідомляє Центр журналістських розслідувань.

На базі захопленого КНП «Нижньосірогозька центральна лікарня» окупанти незаконно створили установу «Нижнесерогозская центральная районная больница». Її «головною лікаркою» вони призначили Тимець Наталію Орестівну, 6 жовтня 1991 року народження, провізорку місцевої аптеки «Біотек». 

«Вона з одного з російськомовних сіл Нижньосірогозької громади. Місцеві вважають, що своєю стрімкою кар’єрою у окупантів вона зобов’язана своєму коханцю Ігорю Бездольному, колишньому тренеру місцевого футбольного клубу «Хлібороб», більш відомому за прізвиськом «Бєс». Тимець як фанатка їздила за ним по всіх футболах, але він на ній так і не одружився. Зараз «Бєс» очолює у окупантів щось типу управління фізкультури, за що отримав прізвисько «міністр спорту», – розповіли ЦЖР мешканці Нижніх Сірогоз.

В одному з останніх сюжетів з Нижніх Сірогоз, показаних окупаційним телеканалом «Таврия», росіяни поскаржилися, що в цьому селищі величезний брак лікарів. За словами загарбників, через нестачу кадрів вони були змушені привозити сюди медиків аж із РФ і жаліються, що йти до них на прийом місцеві мешканці бояться.

Колаборантка Наталія Тимець. Скріншот відео

Колаборантка Наталія Тимець. Скріншот відео

Як виявилося, «до ручки» Нижньосірогозьку лікарню довели самі російські окупанти. Адже до повномасштабного вторгнення цей заклад був одним із найкращих на лівобережній частині Херсонщини. Тут були й лікарі, й усе необхідне обладнання, й багатофункціональні медичні ліжка. 

«Як тільки росіяни зайшли до Нижніх Сірогоз, вони одразу почали викрадати лікарів, катувати їх електричним струмом, бити і примушувати працювати на них. Росіяни викрадали медиків і медперсонал цілими відділеннями – пакували десятками людей і кидали їх на кілька днів на підвал, де теж постійно тероризували і погрожували розправами. Звісно, що після цього багато хто одразу виїхав на підконтрольну українську територію, бо не те, що працювати, а просто жити в таких нелюдських умовах було неможливо. З цих же причин багато хто не хоче йти до завезених окупантами лікарів, бо від росіян можна чекати чого завгодно», – сказали ЦЖР мешканці Нижні Сірогоз.

Лікарня в Нижніх Сірогозах. Скріншот відео з окупаційного медіа

Лікарня в Нижніх Сірогозах. Скріншот відео з окупаційного медіа

  • Як повідомляв ЦЖР, новим гауляйтером смт Нижні Сірогози Генічеського району на Херсонщині російські окупанти призначили зрадника з Криму, 40-річного Євгена Пірога. За дезертирство з військової частини навесні 2014 року українські правоохоронці оголошували його у розшук. Після повномасштабного вторгнення Росії в Україну він повернувся на Херсонщину, встиг побувати у росіян на підвалі, а тепер допомагає їм проводити незаконні допити і катувати полонених українців.