РФ ризикує розпорошити власні сили, атакуючи Куп’янск на тлі наступу ЗСУ на півдні – розвідка Британії

Новини
Фото: РИА Новости

У британській розвідці вважають, що атакуючи Куп’янськ, РФ ризикує розпорошити свої сили, намагаючись відволікти Україну від наступу на півдні, змусивши її розділити свої сили між Оріховим і Куп’янськом.

Про це у щоденному огляді повідомляє Міноборони Великої Британії.

Як зазначається, українські війська продовжують наступальні дії на Оріхівському напрямку на півдні України, їхні підрозділи вийшли на першу лінію російської оборони.

«Російські війська, що складаються переважно з 58-ї загальновійськової армії та підрозділів Повітряно-десантних військ Росії, намагаються зупинити український контрнаступ, водночас продовжуючи власний наступ на північній осі навколо Куп’янська», – йдеться в повідомленні.

За даними британської розвідки, війська РФ, ймовірно, намагаються відволікти Україну від контрнаступу, тим самим змусивши її розділити свої сили між Оріховим і Куп’янськом

«З огляду на те, що Росія досягла скромних успіхів під Куп’янськом після початку українського контрнаступу в червні, вона, швидше за все, намагатиметься скористатися цим, продовжуючи постачати ресурси на цю вісь. Однак Росія ризикує розділити свої сили, намагаючись запобігти українському прориву», – йдеться в огляді.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 року ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter