Суд арештував Коломойського на два місяця з альтернативою застави у 509 млн грн

Новини
Ігор Коломойський у Шевченківському райсуді Києва, 02.09.2023. Фото: ukrinform

Шевченківський районний суд Києва увечері 2 вересня ухвалив рішення про призначення олігарху Ігорю Коломойському запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою до 31 жовтня з альтернативою у вигляді внесення застави у 509 млн грн. Коломойський вносити заставу у такому розмірі не має наміру.

Про це повідомляє агентство Укрінформ.

«Застосувати запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів у відділі забезпечення досудового розслідування Служби безпеки України… тобто, до 31 жовтня», – оголосив рішення суддя.

При цьому альтернативою для арешту є внесення застави у розмірі 509 млн 960 тис гривень.

У разі внесення застави Коломойський має виконувати низку умов: не покидати населений пункт, де він перебуватиме, прибувати на допити, повідомляти відповідні органи про зміну місця проживання, якщо це буде. Також треба здати паспорти для виїзду за кордон. Забороняється спілкування зі свідками та іншими підозрюваними в цьому кримінальному провадженні.

Як зазначив журналістам Коломойський, вносити заставу у такому розмірі він не має наміру.

У супроводі працівників СБУ Коломойський вийшов із будівлі суду, сів у спеціальний автотранспорт та відбув.

Судове засідання з обрання запобіжного заходу Коломойському проводили в закритому режимі на вимогу самого бізнесмена.

Як передає Радіо Свобода, адвокати олігарха подаватимуть апеляцію на його запобіжний захід.

«Подаємо апеляцію, чекаємо текст судового рішення, заставу не вносимо», – заявив один із них журналістам.

За словами юристів, суд не визначив, «на який рахунок якого суду переводити кошти». Вони додали, що Коломойського утримують в ізоляторі Служби безпеки України на Аскольдову провулку в Києві.

Нагадаємо:

  • 2 вересня 2023 року СБУ та Бюро економічної безпеки повідомили олігарху Ігору Коломойскому про підозру у шахрайстві та легалізації майна, одержаного злочинним шляхом. За інформацією правоохоронців, Коломойский шахрайським шляхом заволодів грошовими коштами на суму понад 570 млн гривень та вивів їх за кордон.