На Луганщині СБУ підірвала «очільника митниці ЛНР» Афанасьєвського – ЗМІ

Новини
Генерал-майор Юрій Афанасьєвський, «очільник митниці ЛНР», агент центрального апарату ФСБ. Фото: окупаційні ЗМІ

На території окупованої Луганщини СБУ підірвала генерал-майора Юрія Афанасьєвського – «очільника митниці ЛНР» та агента центрального апарату ФСБ. Зараз він перебуває у реанімації.

Про це повідомляють українські ЗМІ з посиланням на джерела в Службі безпеки України, яка взяла на себе відповідальність за інцидент.

Як зазначається, Афанасьєвського підірвали у нього вдома. Він отримав множинні осколкові поранення голови, шиї, живота та перебуває у реанімації у важкому стані.

Юрій Афанасьєвський також відомий тим, що став фінансистом ватажка так званої «ЛНР» Леоніда Пасічника. Він відмивав гроші для фінансування збройних формувань, які воювали проти України.

На Афанасьєвського наклали персональні санкції ЄС, Велика Британія, Канада, Швейцарія, Японія.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 року ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter