ППО знищила всі вісім ракет та 15 з 25 ударних дронів, якими війська РФ вночі атакували Україну

Новини
Фото: facebook.com/JointForcesCommandAFU

Підрозділи протиповітряної оборони знищили всі вісім ракет та 15 з 25 ударних дронів Shahed, якими російські війська вночі 6 вересня атакували територію України.

Про це повідомляє Командування Повітряних Сил ЗСУ.

Як зазначається, уночі 6 вересня противник завдав удару по Україні ракетами повітряного та наземного базування, а також ударними дронами.

Усього зафіксовано 33 ворожі повітряні цілі:

7 ракет повітряного базування типу Х-101/Х-555/Х-55, випущені з 9 літаків стратегічної авіації Ту-95МС із району Енгельса;
1 балістичну ракету «Іскандер-М»;
25 ударних БпЛА типу «Shahed-136/131» з південно-східного та південного напрямків (Приморсько-Ахтарськ, Чауда).

По маршруту слідування ракет та дронів працювала протиповітряна оборона. До відбиття повітряного нападу залучено зенітні ракетні війська, винищувальну авіацію, мобільні вогневі групи та інші засоби ураження.

Силами та засобами протиповітряної оборони Повітряних Сил, у взаємодії із ППО Сил оборони України, знищено 23 повітряні цілі:

7 крилатих ракет Х-101/Х-555/Х-55;
1 балістичну ракету «Іскандер-М»;
15 ударних БпЛА типу «Shahed-136/131».

Як повідомлялось, вночі 6 вересня 2023 року російські війська атакували ударними дронами Shahed Ізмаїльський район Одещини, внаслідок чого загинула людина. У кількох населених пунктах зафіксовані руйнування та пожежі. Пошкоджено об’єкти припортової та сільськогосподарської інфраструктури.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 року ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter