Андрій Євстратов, перший заступник міського голови Генічеська на Херсонщині, очолив окупаційну «Олімпійську раду Херсонської області»

Новини
евстратов

41-річний Андрій Євстратов, перший заступник міського голови Генічеська Херсонської області очолив окупаційну регіональну громадську організацію «Олимпийский совет Херсонской области». Дані про її реєстрацію з’явилися 4 вересня. За інформацією з різних джерел, Євстратов підтримав окупаційну владу, але досі не отримував від росіян жодної посади в Генічеську.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань.

4 вересня в сервісах перевірки російських контрагентів з’явилася інформація про реєстрацію в РФ регіональної громадської організації «Олимпийский совет Херсонской области». Її президентом вказаний громадянин РФ Євстратов Андрій Олександрович. У вказаних сервісах зазначено, що ця організація зареєстрована окупаційним управлінням Федеральної податкової служби по Херсонській області. Натомість в самому російському державному реєстрі юридичних осіб дані про цю організацію станом на ранок 6 вересня відсутні.

Юридичною адресою новоствореного «олимпийского совета» вказане місто Генічеськ, вулиця Гоголя, будинок 59, квартира 6. Місцеві мешканці підтвердили ЦЖР, що ця квартира належить Андрію Євстратову. Крім того, за вказаним будинком зареєстроване генічеське ОСББ «Парус», головою якого в 2010-2012 роках був той же Андрій Євстратов.  

У різні роки Євстратов очолював громадську спілку «Херсонська регіональна федерація баскетболу» і Генічеську районну громадську організацію «Федерація баскетболу Генічеського району». 

Євстратов працював першим заступником голови Генічеської райдержадміністрації, головою Скадовської і Новотроїцької райдержадміністрацій, головою Скадовської районної організації «Партії регіонів», головою Генічеської районної ради сьомого скликання, а з 2020 року є першим заступником міського голови Генічеська.

Про те, що Андрій Євстратов був у числі тих, хто 24 лютого 2022 року ледь не з короваєм у руках зустрічав російських окупантів у Генічеську, раніше повідомляв Сергій Данилов, аналітик і директор Центру близькосхідних досліджень. За його словами, Євстратов деякий час після того перебував в окупованому Криму, але восени 2022 року повернувся до Генічеська.  

За даними телеграм-каналу «Генічеськ UA», Андрію Євстратову від окупантів не досталося жодної посади. Натомість його дружина Дар’я Євстратова, яка до окупації працювала виконавчою директоркою у благодійному фонді Альберта Черепахи зараз є заступницею головного інженера в окупаційному районі електромереж Генічеська. 

Судячи з російського держреєстру юридичних осіб, окупанти встигли створити на Херсонщині чимало спортивних громадських організацій. Серед них є організації «федерацій» вільної боротьби, шахів, футболу, бадмінтону, парусного та інших видів спорту.