НАБУ і САП наклали арешт на активи Коломойського

Новини
Ігор Коломойський у Шевченківському райсуді Києва, 02.09.2023. Фото: ukrinform

Національне антикорупційне бюро України та Спеціалізована антикорупційна прокуратура після повідомлення про підозру колишньому бенефіціарному власнику «ПриватБанку» Ігорю Коломойському вжили заходів щодо арешту його активів.

Про це повідомляє пресслужба НАБУ.

На підставі постанови Директора НАБУ, погодженої керівником САП, строком на 48 годин накладено арешт на частки у статутному капіталі товариств, якими підозрюваний володіє прямо чи опосередковано, у розрізі 307 юридичних осіб, у тому числі акціонерних товариств, розрахунковою вартістю понад 3 млрд грн, а також на майже 1 тис. об’єктів нерухомого майна та понад 1,6 тис. транспортних засобів та суден.

До Вищого антикорупційного суду спрямовано клопотання про накладення арешту на вищевказане майно.

«Це обумовлено необхідністю забезпечення можливої конфіскації або спеціальної конфіскації майна у кримінальному провадженні за фактами привласнення коштів «Приватбанку» в особливо великому розмірі, легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом, та службового підроблення, вчинених організованою групою», – пояснили в НАБУ.

Шевченківський районний суд Києва увечері 2 вересня ухвалив рішення про призначення олігарху Ігорю Коломойському запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою до 31 жовтня з альтернативою у вигляді внесення застави у 509 млн грн. Коломойський вносити заставу у такому розмірі не має наміру.

Нагадаємо:

  • 2 вересня 2023 року СБУ та Бюро економічної безпеки повідомили олігарху Ігору Коломойскому про підозру у шахрайстві та легалізації майна, одержаного злочинним шляхом. За інформацією правоохоронців, Коломойский шахрайським шляхом заволодів грошовими коштами на суму понад 570 млн гривень та вивів їх за кордон.