Під час нічної атаки на Київ підрозділи ППО знищили понад 20 ударних дронів

Новини
Фото: facebook.com/PvKPivden

Підрозділи протиповітряної оборони знищили понад 20 ударних дронів, якими російські війська вночі 10 вересня атакували Київ.

Про це повідомив начальник КМВА Сергій Попко.

«Цієї ночі ворог атакував Київ безпілотними літальними апаратами. Попередньо, це були баражуючі боєприпаси типу «Shahed». Дрони заходили на столицю групами і з різних напрямків. Силами ППО вдалося знищити понад два десятки ворожих БпЛА (точну кількість і тип оприлюднять Повітряні Сили)», – зазначив Попко.

Він зазначив, що уламки знищених дронів впали в кількох районах столиці. В Шевченківському вони пошкодили квартиру в багатоповерхівці. Але більшість уламків – впали на відкриту, незабудована територію. Пошкоджені автомобілі, тролейбусні лінії електропередач, дорожнє покриття.

«На даний момент відомо про одного постраждалого (без загрози життю)», – додав начальник КМВА.

За інформацією Головного управління ДСНС Києва, усі пожежі, спричинені падінням уламків були оперативно ліквідовані.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 року ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter