Зеленський змінив начальників Борозенської і Високопільської військових адміністрацій на Херсонщині

Новини
Президент України Володимир Зеленський Фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський 12 вересня своїми розпорядженнями змінив начальників Борозенської сільської і Високопільської селищної військових адміністрації (далі – ВА) Бериславського району на Херсонщині.

Про це йдеться в документах, оприлюднених на офіційному сайті президента України, повідомляє Центр журналістських розслідувань.

Зеленський звільнив начальника Борозенської ВА Семена Мощенського, призначеного рік тому, коли Херсонською обласною військовою адміністрацією керував Ярослав Янушевич. Семен Мощенський розповідав ЦЖР, що народився в Донецьку і перед великою війною проживав у Києві. До діяльності Мощенського у місцевих мешканців було багато зауважень.

Замість нього новою начальницею Борозенської сільської ВА президент України призначив 40-річну Альону Охрімовську. Відомо, що в 2010 році вона обиралась депутаткою Борозенської сільської ради від партії Сергія Тигипка «Сильна Україна». Перед повномасштабним вторгненням РФ в Україну вона була секретарем та керуючою справами виконавчого комітету Борозенської сільради.

Альона Охрімовська, начальниця Борозенської сільської ВА. Фото з соцмережі

Також Володимир Зеленський звільнив 12 вересня начальницю Високопільської селищної ВА Ганну Шостак-Кучмяк. Про незадоволеність нею нинішнього керівництва Херсонської ОВА було відомо вже давно. Її обрали в 2020 році головою Високопільської громади від партії Ігоря Колихаєва «Нам тут жити!».

Новим начальником Високопільської ВА президент України призначив 32-річного Костянтина Стародумова з Херсона. Відомо, що він у різні роки працював у ресторані у Києві, директором дитячого табору відпочинку в Херсоні, культорганізатором Херсонського центру позашкільної роботи Херсонської міськради.

Костянтин Стародумов, начальник Високопільської селищної ВА. Фото з соцмережі

Перед цим, як повідомляв ЦЖР, Володимир Зеленський замінив начальників Тягинської ВА Бериславського району і Дар’ївської ВА Херсонського району. На ці посади 15 червня 2023 року він призначив, відповідно, Миколу Яценка і Анатолія Дідура.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter