У Криму неподалік Євпаторії вранці під час атаки БПЛА лунали потужні вибухи

Новини

В окупованому Криму неподалік Євпаторії вранці 14 вересня лунали гучні вибухи. Російська протиповітряна оборона намагалась збити безпілотники, які атакували військові об’єкти.

Про це з посиланням на місцеві пабліки повідомляє Telegram-канали «Крымский ветер».

Як зазначається, протягом ранку вибухи лунали в напрямку Заозерного, Уютного, а також Молочного, де зафіксували близько 15 вибухів. Місцеві жителі припускають, що влучання сталося по базі протиповітряної оборони російських військ.

Зокрема, зазначалось, що в сторону Уютного поїхали пожежні автомобілі та швидкі допомоги.

Один із безпілотників був збитий над Євпаторією, його уламки впали у двори.

Як повідомлялось, Міноборони Росії заявило, що вранці 14 вересня п’ять українських надводних дронів атакували патрульний корабель Чорноморського флоту РФ «Сергей Котов» в акваторії Чорного моря, а 11 безпілотників – територію окупованого Криму. Як стверджується, всі безекіпажні катери та БПЛА були знищені.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter