Російські війська скинули авіабомбу на житловий масив у Новій Каховці та звинуватили ЗСУ

Новини
Новая Каховка

Російська армія скинула авіабомбу на окуповану Нову Каховку у Херсонської області. Російські пропагандисти повідомляють, що нібито це «українські військові вдарили по Новій Каховці». Заявили про 1 загиблого та 12 поранених.

Про це повідомила керівниця об’єднаного пресцентру Оперативного командування «Південь» Наталя Гуменюк під час брифінгу.

За її словами, окупанти хотіли атакувати керованими авіабомбами Берислав на правому березі Херсонської області, але скинули бомбу на Нову Каховку.

«Намагаючись нанести керованими авіабомбами черговий авіаційний удар по Бериславщині, російські окупанти випустили один з КАБів на Нову Каховку у житловому районі, пошкодили декілька багатоквартирних будинків. Є жертви серед місцевого населення, за попередньою інформацією», – сказала вона.

Речниця додала, що окупанти хочуть звинуватити в обстрілі Сили оборони України.

Мер Нової Каховки Володимир Коваленко у коментарі «Суспільному» заявив, що місцеві жителі бачили, як літак скинув авіабомбу на житловий квартал. За його словами, у місті серйозні руйнування.

«Наразі квартал, де були влучання, оточили російські окупанти. Вони ходять по квартирах та дивляться, які наслідки», – сказав він.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter