Анатолій Акименко, ексгауляйтер села Коробки на Херсонщині, розграбував дитсадок і втік до Євпаторії, де працює в агентстві нерухомості

Новини
Анатолій Акименко, колаборант
Анатолій Акименко, колаборант

Анатолій Акименко, колишній гауляйтер села Коробки Каховської громади на Херсонщині втік до окупованого Криму і влаштувався на роботу спеціалістом у сфері нерухомості. Перед цим він встиг розграбувати сільський дитсадок, щоб було чимось облаштувати своє нове житло на півострові.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань.

Днями в групі з продажу і оренди житла в тимчасово окупованій Євпаторії з’явилось оголошення колишнього гауляйтера села Коробки Каховської громади Анатолія Акименка. Він називає себе спеціалістом у сфері нерухомості євпаторійського ООО «ДомХит» і пропонує свої послуги «по всій території півострова Крим». Він обіцяє юридичний супровід, спокій при оформленні договорів і бонуси клієнтам. 

ООО «ДомХит» зареєстроване в російському реєстрі юридичних осіб 31 травня 2022 року за адресою: м. Євпаторія, вул. Демишєва, 127А. Гендиректором цього центру нерухомості є Трушков Деніс Юрійович.

Як розповіли ЦЖР мешканці села Коробки, перед своїм переїздом до Криму Анатолій Акименко розграбував місцевий дитсадок.

«Він разом зі своїми родичами вантажівками вивозив килими, меблі, навіть тюлі з дитсадка – все, що тільки зміг вивезти. Коли люди спитали, що вони роблять, Акименки відповіли, що їм «нема що вдома в Криму навіть на вікна почепити». Шкода дитсадка. Його лише перед великою війною оновили. А прийшли окупанти – все розграбували і зачинили на замок», – сказали мешканці села.

Анатолій Акименко встиг побути гауляйтером села Коробки майже рік. Разом із ним з російськими окупантами співпрацював його брат Дмитро Богомолов. Вони знімали в селі українську державну символіку, проводили торік «референдум» і возили на продаж нелегальне пальне з Криму.