Червоний Хрест офіційно підтвердив знаходження у полоні РФ мера Херсона Колихаєва

Новини
Ігор Колихаєв, міський голова Херсона Фото: Facebook Колыхаев Игорь

Міжнародний комітет Червоного Хреста підтвердив статус полоненого міського голови Херсона Ігоря Колихаєва, який знаходиться на території Росії.

Про це повідомив телеканалу Суспільне син херсонського мера Святослав Колихаєв.

За його словами, статус полоненого Ігоря Колихаєва офіційно підтвердили 13 вересня 2023 року.

«Я зв’язався з Червоним Хрестом і мені сказали, що російська сторона подала мого батька Ігоря Колихаєва до списку полонених і він знаходиться на території РФ. Де саме та про стан його здоров’я не зазначили. Також оновився його статус в особистому кабінеті координаційного штабу», – сказав Святослав Колихаєв.

Як повідомляв ЦЖР, 28 червня 2022 року стало відомо про викрадення Колихаєва російськими окупантами.

У квітні 2023 року окупаційна адміністрація РФ на Херсонщині повідомила про захоплення майна аграрного підприємства, що до окупації  належало міському голові Херсона Ігорю Колихаєву,  на лівобережній частині області. Між тим показане в сюжеті українське підприємство «Продексім» змінило засновників і бенефіціарів влітку 2022 року. Пропагандисти стверджують, що Колихаєв намагався зберегти свою власність за допомогою фермера з Воронезької області. Окупантам довелося підтвердити, що мера Херсона Колихаєва було «арештовано» російськими силовиками нібито за «антиросійську діяльність і співпрацю з офісом президента України». Досі йому не висувались жодні обвинувачення.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 року ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter