В Севастополі в районі мису Фіолент пролунала серія вибухів. У ГУР та ВМСУ кажуть про спільну спецоперацію

Новини

В окупованому Севастополі в районі мису Фіолент увечері 17 вересня пролунала серія потужних вибухів. У ГУР та ВМСУ кажуть про спільну спецоперацію. Міноборони РФ заявило про збиття безпілотників над півостровом.

Про вибухи у Севастополі повідомляє Телеграм-канал «Крымский ветер».

«У районі мису Фіолент у Севастополі якийсь великий бабах. Попередньо, вибух у районі частини радіотехнічної розвідки чи частини ППО – вони розташовані поруч», – ідеться в повідомленні.

Також повідомляється, що машини швидкої допомоги із включеними сиренами помчали у бік Фіолента.

Джерела каналу Суспільне повідомили, що вибухи в Севастополі – це спільна спецоперація української розвідки та Військово-Морських Сил ЗСУ.

Міноборони РФ заявило про нібито збиття двох українських безпілотників літакового типу над південно-західною частиною півострову.

Так званий «губернатор Севастополя» Михайло Развожаєв з посиланням на рятувальну службу повідомив про падіння уламків збитого БПЛА на одній із ферм на Північній стороні міста.

«Ніхто не постраждав. Жодних пошкоджень об’єктів не зафіксовано. Усі сили та служби продовжують перебувати у стані бойової готовності», – написав Развожаєв у Телеграм.

Він також додав, що дим у районі Південної бухти, який помітили місцеві, від використання «табельних засобів аерозольного маскування» Чорноморським флотом РФ.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 року ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter