У Куп’янську кількість загиблих від російського удару авіабомбою зросла до шести

Новини
купянск

Внаслідок удару керованою авіабомбою по Куп’янську на Харківщині загинули шестеро людей.

Про це повідомив начальник слідчого управління ГУ Нацполіції в Харківській області Сергій Болвінов.

«Станом на зараз шестеро цивільних загинуло в Куп’янську. Дві жінки та четверо чоловіків. Це та кількість жертв, яку вдалося підрахувати на цей момент», – йдеться у повідомленні.

За його даними, ворог обстріляв автомобіль волонтерів, що проводили евакуацію мирного населення.

«Загиблих продовжуємо діставати з річки поблизу та зі знищених автівок. Обстріл росіяни влаштували посеред дня, близько 13-ї години. Наші слідчі, криміналісти та вибухотехніки працюють на місці події, триває огляд», – зазначив Болвінов.

Він не виключив, що кількість жертв може збільшитися.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter