Завдано успішного удару по командному пункту Чорноморського флоту під Севастополем – СтратКом

Новини
Дим в районі с. Верхньосадове, 20.09.2023

Управління стратегічних комунікацій ЗСУ заявило, що вранці 20 вересня було завдано удару по командному пункту Чорноморського флоту РФ у Криму.

«Вранці 20 вересня ЗСУ завдали успішного удару по командному пункту Чорноморського флоту окупантів біля Верхньосадового поблизу тимчасово окупованого Севастополя», – повідомив СтратКом.

Як повідомляв ЦЖР, місцеві мешканці зафіксували темний дим після ракетної атаки на північ від Верхньосадового, де розташовані обʼєкти 774-го Центру звʼязку Командування Чорноморського флоту РФ. Окупанти переконували, що це працювала ППО.

Раніше мешканці Криму і Севастополя в чатах і соцмережах повідомили про вибухи в районі аеропорту Бельбек та Інкерману. Окупаційна влада повідомила, що російська ППО відбила атаку українських БПЛА.

До окупації в лісовому масиві на північ від Верхньосадового був Запасний командний центр ВМС ЗСУ (військова частина А2929, координати 44.706738, 33.707250). Окупанти захопили його у 2014-му році й передали матеріальну базу військової частини 774-му Центру звʼязку Командування Чорноморського флоту РФ. Центр журналістських розслідувань писав про це в огляді «Севастополь: Північна сторона» спецпроєкту «Тут може бути бавовна»

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter